Aangepaste versie van standaard speelkaarten

bedrukt met een door u aangepaste speelzijde.

Tegen de stroom van de standaardisatie in worden jaarlijks een groot aantal alternatieve sets kaartspellen uitgegeven. Meest gebruikelijk zijn de reclamekaarten waarbij meestal uitsluitend de achterkant met reclame bedrukt wordt, maar soms ook de voorkant van een aantal speelkaarten wordt aangepast. Denk dan bijvoorbeeld aan het presenteren van producten of boodschap op de azen van het spel.

In de regel zijn reclamekaarten goed speelbaar, omdat ze weinig tot niets afwijken van de gebruikelijke vormgeving en dus gemakkelijk te herkennen zijn. Dat is anders bij door kunstenaars ontworpen kaarten. Vertegenwoordigers van vrijwel iedere relevante stroming in de moderne kunst hebben speelkaarten ontworpen, vaak van verbluffende schoonheid. Hoewel de resultaten kenmerkend en indrukwekkend zijn, kan er moeilijk mee gespeeld worden. Veel van dergelijke speelkaarten zijn moeilijk herkenbaar. De betrokken kaartspellen worden dan ook in kleine oplagen gedrukt en zijn meestal bedoeld als verzamelobject.

Bedrukking:

Bij een aangepaste versie van standaard speelkaarten wordt het ontwerp aan de speelzijde (voorkant) van de speelkaarten aangepast of aangevuld met eigen informatie. Uiteraard kunnen wij u hierbij assisteren en stellen wij onder bepaalde voorwaarden bestanden van het gehele kaartspel ter beschikking zodat u deze naar eigen wens kunt aanpassen. De achterzijde van alle speelkaarten wordt gedrukt met uw eigen logo of afbeelding in 1,2,3 of 4 kleuren. Deze bedrukking is voor alle speelkaarten gelijk.

Overige specificaties

Als basis gaan wij bij de bedrukking van onze speelkaarten altijd uit van een niet aflopende bedrukking. Dit heeft tot gevolg dat u rekening moet houden met een witte rand rondom van 4 mm. Een aflopende bedrukking is mogelijk maar krijgt een toeslag per pakje.

Verder worden bovenstaande opties  gedrukt op origineel speelkaarten karton. Dit materiaal bestaat uit 2 lagen karton die door middel van een aangekleurde lijm aan elkaar zijn verbonden. Zo ontstaat een stugge ondoorzichtige kartonsoort ideaal voor kaartspellen. Na het bedrukken worden de kaarten voorzien van een speciale coating, krijgen 4 afgeronde hoeken met een radius van 5 mm. en worden per spel verpakt in cellofaan.

Oplagen:

De minimale oplage voor deze uitvoering is 50 pakjes.

Formaat kaarten:

Bij dit soort standaard speelkaarten met een aangepaste speelzijde gaan wij uit van de volgende twee formaten:

 • 56 x 87 mm.
 • 58 x 88 mm.

Indien nodig zijn de vorm en het formaat van de kaart altijd aan uw wensen aan te passen.

Materiaal :

Er is keuze uit:

 • 270 grams speelkaartenkarton.
 • 305 grams speelkaartenkarton.
 • 320 grams speelkaartenkarton.
 • 320 grs. speelkaartenkarton met linnenstructuur.
 • 350 grams speelkaartenkarton.

Afwerking / verpakking:

We bieden diverse verpakkingsopties voor speelkaarten aan, zoals:

 • een bedrukt kartonnen vouwdoosje.
 • transparant kunststof doosje voor 1 of 2 spellen.
 • Kartonnen doosje met afneembaar deksel
 • metalen blikje.
 • lederen etui.