Planning pokerkaarten

Planning pokerkaarten met uw eigen logo of promotionele uiting al mogelijk vanaf 25 decks!

Het gebruik van Planning Pokerkaarten (ook wel SCRUM kaarten genoemd) is erop gericht om op een eenvoudige, doelgerichte wijze tot een planning te komen. Deze methode van urenschatten is erg populair binnen op Agile gebaseerde ontwikkelmethodieken zoals SCRUM.

Het meest gebruikte spel bevat de waarden 0, 1/2, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 20, 40 en 100. De tussenliggende waarden zijn met opzet weggelaten om geen vals gevoel van nauwkeurigheid aan de inschattingen mee te geven. Deze kaarten representeren de hoeveelheid inspanning (in dagen) die van het team nodig is om een user story te realiseren, waarbij de 0 staat voor “reeds gerealiseerd” of “bijna geen inspanning”. Verder is er een kaart met een vraagteken erop. Deze geeft aan dat je echt geen idee hebt en meer uitleg nodig hebt. En ook niet onbelangrijk, er is een kaart met een koffiebeker. Wanneer je die inzet, vind je het hoog tijd voor een kleine pauze.

Naast betere planningen zorgt deze aanpak ook voor meer betrokkenheid van de teamleden bij de resultaten van het project. Bij Roem Speelkaarten kunt u al vanaf 25 decks planning poker kaarten bestellen voorzien van eigen unieke (logo) opdruk!

Interesse in spellen zonder eigen bedrukking? Deze planning poker kaarten bestelt u hier.

Specificaties voor de productie van planning pokerkaarten

Als basis gaan wij bij de bedrukking van onze planning pokerkaarten altijd uit van een niet aflopende bedrukking. Dit heeft tot gevolg dat u rekening moet houden met een witte rand rondom van 4 mm. Een aflopende bedrukking is mogelijk maar krijgt een toeslag per pakje.

Na het bedrukken worden de planning pokerkaarten voorzien van een speciale coating en krijgen 4 afgeronde hoeken met een radius van 5 mm.

Aantal kaarten per spel:

In de regel bestaat een planning spel uit 55 speelkaarten onderverdeeld in 4 sets van 13 spelkaarten + 3 instructiekaarten. Uiteraard zijn meer of minder kaarten per spel geen probleem mocht u hier in uw spel behoefte aan hebben.

Formaten:

Planning pokerkaarten dienen handzaam te zijn tijdens het spel en worden daarom meestal gedrukt op formaat 56 x 87 / 58 x 88 mm. of op formaat 63 x 88 mm. Afwijkende formaten zijn uiteraard mogelijk maar werken vaak kostenverhogend.

Oplage:

Vanaf 25 decks d.m.v. digitale druk mogelijk, meer informatie over planning poker (SCRUM) kaarten in kleine oplages vind je op Digidecks.nl

Vanaf 250 decks d.m.v. offset druk. Hierbij kunt u kiezen uit diverse verpakkingsmogelijkheden zoals een met geheel eigen ontwerp bedrukt doosje.

Materiaal:

Afhankelijk van de oplage en druktechniek:

  • Digitale druk: 305 grams kartopak origineel speelkaartenkarton.
  • Offset: 305 of 32o grs. origineel speelkaarten karton.

Bedrukking en afwerking:

Digitale druk: enkel FC bedrukking mogelijk. De planning poker kaarten worden geleverd in een kunststof doosje.

Offset: de bedrukking en verpakkingsmogelijkheden zijn gelijk aan die van ieder ander kaartspel. Bedrukking in 1/2/3/4 kleuren, de kaarten zijn verpakt in cellofaan en worden ingestoken in bijv. een bedrukt kartonnen doosje.

Ontwerpen:

Planning pokerkaarten worden in de regel door de klant zelf ontworpen. Wij kunnen u desgewenst ook voorzien van een standaard ontwerp voor de voorzijde van de kaarten die u verder aan kunt passen. Meer informatie en de ontwerpspecificaties voor planning poker kaarten kunt u hier vinden.