Kwartetspellen

Geheel gedrukt volgens uw eigen ontwerp

Over de geschiedenis van het kwartetspel is weinig bekend.
Vermoed wordt dat het een oer-Hollands spel is, maar zeker is dit niet.

Kwartetspellen worden vaak als promotie-artikel uitgegeven door bijv. bedrijven of regionale overheden, om zo hun producten, diensten of streek op een speelse manier onder de aandacht te brengen.

Daarnaast zijn er veel educatieve kwartetspellen verschenen om met name kinderen op speelse wijze over allerhande onderwerpen te onderwijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kwartetspel over het dierenrijk, planten, voedsel, afvalscheiding en overige onderwerpen die gerelateerd zijn aan het milieu.
Ook een combinatie van kaartspel/kwartetspel behoort tot de mogelijkheden en wordt dan ook regelmatig door ons geproduceerd.

Specificaties

Opties formaten kwartetspel:

Om de getoonde informatie beter tot zijn recht te laten komen worden de kaarten van een kwartetspel meestal gedrukt op iets grotere kaarten dan een standaard speelkaart van het formaat van 56 x 87 mm. Zo worden de maten 66 x 100 mm. of 74 x 109 mm. veel gebruikt.
Afwijkende grotere formaten zijn uiteraard mogelijk maar werken vaak kostenverhogend.

Aantal kaarten per kwartetspel:

In de regel bestaat een kwartetspel uit 8 of 9 kwartetten.
Dit komt neer op 32 tot 36 kwartetkaarten per spel.
Uiteraard bent u geheel vrij dit aantal naar behoefte uit te breiden. Een passend kaartdoosje realiseren we uiteraard ook graag voor u!

Materiaal keuze voor kwartetspellen:

Aangezien een dergelijk spel niet zo intensief wordt gespeeld als een standaard kaartspel kan men veelal genoegen nemen met een mindere kwaliteit karton verkrijgbaar in 250 of 300 grams.
Drukken op origineel speelkaarten karton is uiteraard ook geen enkel probleem. Er is daarvoor keuze uit 270, 305 of 320 grams origineel speelkaarten karton.

Bedrukking en afwerking kwartetspellen:

De bedrukking en verpakkingsmogelijkheden zijn gelijk aan die van ieder ander kaartspel.