Waarom speelkaarten maken met eigen opdruk?

Speelkaarten blijven een tijdloos product en zijn daarom nog steeds uitermate geschikt als ultieme reclamedrager. De rugzijde van een speelkaart is constant in beeld tijdens het spel, er wordt veel mee gespeeld en een deck wordt lang bewaard. De mogelijkheden zijn eindeloos; een nieuw assortiment producten presenteren, een bedankje naar uw clientèle verzenden, een jubileum vieren of uw nieuwe huisstijl aankondigen? Binnen het kader van een speelkaart kan uw complete boodschap weergegeven worden.

speelkaarten bedrukt voor CRM software
Portfolio kaartspel maarten smit
2-zijdig full-colour kaartspel Beurstotaal

Mogelijkheden en beperkingen van bedrukte speelkaarten

Mogelijkheden speelkaarten:

 • Afbeeldingen van foto’s, dit is wel afhankelijk van de resolutie van de afbeeldingen.
 • Bedrukken van full-colour bedrijfslogo’s.
 • Bedrukken van compleet eigen ontwerpen.
 • De voorzijde van de speelkaart kan desgewenst ook geheel gepersonaliseerd worden. (Denk hierbij aan het presenteren van producten binnen de kaarttekens)
 • Afwijkende kaartformaten indien gewenst.
 • Diverse verpakkingsopties, van bedrukt kartonnen doosje tot transparant kunststof container.

Beperkingen bij bedrukken van speelkaarten:

Er is grafische gezien veel mogelijk bij het produceren van speelkaarten. Bij het uitwerken van uw specifieke wensen adviseren we vooraf contact met ons op te nemen. We denken graag met u mee om van het eindproduct een succes te maken. Ook vermelden we graag dat afwijkende producties waaronder kwartetspellen, trainingsspellen of bordspellen geen enkele belemmering hoeven te zijn. Dit soort maatwerkproducten, al dan niet voorzien van bijv.  speelstukjes, begeleiden we graag voor u. Daarbij moet gezegd dat elk project zo zijn eigen benadering kent, een eerste toelichting per telefoon of e-mail kan ons en u helpen om even wat ideeën uit te wisselen.

Bestanden:

Bij het uitbrengen van onze offertes gaan we ervan uit dat de klant de benodigde digitale bestanden voor de gewenste opdruk zelf aanlevert. Dit dient dan te gebeuren in overeenstemming met onze aanleverspecificaties die u hier kunt downloaden.

Mochten deze bestanden niet aan deze voorwaarden voldoen dan zijn wij genoodzaakt, na overleg, de kosten van het aanpassen door te berekenen. Uiteraard hebben wij de mogelijkheid deze benodigde bestanden voor u te verwezelijken. De kosten hiervoor zijn niet in onze prijzen meegenomen maar worden in overleg met u bepaald.

Aantallen:

Het produceren van kaartspellen is een geavanceerd proces waarbij gebruik wordt gemaakt van professionele apparatuur. Gezien de kosten die de productie van speelkaarten en de daarbij behorende verpakking met zich meebrengt is het amper lonend om kleine orders te vervaardigen. Voor het produceren van kaartspellen is daarom meestal een minimale ordergrootte vereist van 500 pakjes. In sommige gevallen kunnen we volstaan met een oplage van 200 ex.

Het door ons gebruikte materiaal:

Kwartetspellen en vergelijkbare producten:
Hiervoor gebruiken wij een taaie witte kartonsoort in de gewichten 250 en 300 gram.

Speelkaarten:
Hiervoor hebben wij de beschikking over specifiek ontwikkeld speelkaartenkarton in de gewichten 270, 305, 320 en 340 gram. Dit karton wordt volgens Europese kwaliteitsnormen geproduceerd en bestaat uit 2 lagen karton die door middel van een grijze lijm aan elkaar zijn verkleefd. Deze tussenlaag dient om het doorschijnen van de bedrukking tegen gaat.

Vouwdoosjes:
Eenzijdig gestreken sulfaatkarton in het gewicht 250 gr.

Mogelijke formaten speelkaarten:

Dit zijn de standaard maten die Roem Speelkaarten aanbiedt;

 • 58 x 88 mm. (standaard speelkaart)
 • 63 x 88 mm (poker formaat)
 • 59 x 92 mm.
 • 56 x 100 mm.
 • 66 x 100 mm.(kwartetspellen)
 • 59 x 102 mm.
 • 74 x 108 mm.
 • 70 x 120 mm.

Mocht er een afwijkend formaat nodig zijn dan is dit ook te realiseren. Er dient dan wel rekening gehouden te worden met meerkosten voor de fabricage van een stansmes zodat de speelkaarten in het gewenste formaat uitgesneden kunnen worden.

Levertijd:

Voor de productie van kaartspellen dient u rekening te houden met een levertijd van circa 4-6 weken. Orders en productie van kaartspellen worden pas ingepland wanneer het opmaak bestand in ons bezit is en de digitale proef door de klant is goedgekeurd.

Levering:

Bij de uiteindelijke levering dient u rekening te houden met een over- of onder levering van circa 5% ten opzichte van het bestelde aantal kaartspellen. Het daadwerkelijk geleverde aantal decks wordt door ons in rekening gebracht.