Pokerkaarten

Bedrukken met uw eigen logo en afbeeldingen

Net als in veel Europese landen is in Nederland sinds het begin van de 21ste eeuw een grote belangstelling voor poker ontstaan, met als gevolg een sterke groei in het aantal georganiseerde pokertoernooien en cashgames.
Op scholen, universiteiten, verenigingen en in de thuisomgeving is het kaartspel poker met rap tempo een ‘blijvertje’ gebleken en is poker inmiddels een veel gespeeld spel.
Pokerkaarten bedrukken met uw logo of reclameboodschap is een prima manier om bekendheid te genereren onder een brede doelgroep.

Daarnaast wordt dit bredere kaartformaat ook wel ingezet bij spellen waardoor er net iets meer ruimte aanwezig is om de benodigde informatie kwijt te kunnen. De kaart toont net iets volwassener.

Bedrukking:

In de regel worden deze poker speelkaarten niet aflopend bedrukt maar krijgen rondom een witte boord van 4 mm. Een aflopende bedrukking van de pokerkaarten is echter wel mogelijk tegen een meerprijs.

Bij het bedrukken van pokerkaarten kan men kiezen uit diverse soorten kaartsymbolen;

  • Standaard kaarttekens in alle vier de hoeken (standaard index).
  • Standaard grote kaarttekens in alle vier de hoeken (Jumbo index).
  • Een combinatie van 4 kleine en grote kaartekens in alle 4 de hoeken (de zogeheten “Peek” index).
  • Standaard of grote kaarttekens in 2 tegenovergestelde hoeken. Dit laatste komt hoofdzakelijk voor buiten Europa.
  • Daarnaast is een volledige eigen invulling aan beide zijden van de kaart geen probleem.

Specificaties voor de productie van pokerkaarten

Formaat pokerkaarten:

Bij het black Jack en-pokerspel worden in de regel iets grotere speelkaarten gebruikt. Ze zijn iets breder dan een standaard speelkaart namelijk van het formaat 63 x 88 mm.

Oplage:

Het minimale aantal dat wij in deze uitvoeringen bedrukken is 250 pakjes.

Materiaal / gewicht:

Standaard worden de door ons geproduceerde poker speelkaarten gedrukt op origineel speelkaartenkarton. Dit materiaal bestaat uit twee lagen karton die door middel van een grijs aangekleurde lijm aan elkaar worden verlijmd. Hierdoor ontstaat een stevige stugge kartonsoort die niet doorschijnend is. Dit materiaal is standaard op voorraad in de gramgewichten 270, 305 en 320 gram.

Afwerking / verpakking:

De pokerkaarten worden na het bedrukken voorzien van een speciale coating en krijgen 4 afgeronde hoeken met een radius van 5 mm.

Alle pakjes poker speelkaarten worden standaard verpakt in cellofaan. We bieden verder diverse verpakkingsopties aan zoals een bedrukt kartonnen doosje of een transparant kunststof doosje.