Kwartetspellen

Kwartetspellen bedrukken met een eigen ontwerp.

Over de geschiedenis van het kwartetspel is weinig bekend. Vermoed wordt dat het een oer-Hollands spel is, maar zeker is dit niet.
Kwartetten worden vaak als promotie-artikel uitgegeven door bijv. autofabrikanten of regionale overheden, om zo hun producten, diensten of streek onder de aandacht te brengen. Daarnaast zijn er veel educatieve kwartetspellen verschenen om met name kinderen op speelse wijze over allerhande onderwerpen te onderwijzen. Voorbeelden zijn: vissen, planten, dieren, enzovoort.

kwartetspel met humanisme thema
promotioneel kwartetspel over caribisch gebied
kwartetspel dieren SNP

Algemene kenmerken kwartetspellen

Opties formaten kwartetspel:

Om de getoonde informatie beter tot zijn recht te laten komen worden de kaarten van een kwartetspel meestal gedrukt op iets grotere kaarten dan een standaard speelkaart van het formaat van 58 x 88 mm. Zo worden de maten 66 x 100 mm. of 74 x 109 mm. veel gebruikt. Afwijkende grotere formaten zijn uiteraard mogelijk maar werken vaak kosten verhogend.

Omvang kwartetspel:

In de regel bestaat een kwartetspel uit 8 of 9 kwartetten. Dit komt neer op 32 tot 36 speelkaarten per spel. Uiteraard bent u geheel vrij dit aantal naar behoefte uit te breiden.

Materiaal keuze voor kwartetten:

Aangezien een dergelijk spel niet zo intensief wordt gespeeld als een standaard kaartspel kan men veelal genoegen nemen met een dunner speelkaarten karton van 250 grams. Een dikkere kwaliteit is uiteraard geen probleem.

Bedrukking en afwerking kwartetspellen:

De bedrukking en verpakkingsmogelijkheden zijn gelijk aan die van ieder ander kaartspel.

Share Project :

More Work