Planning pokerkaarten

Het gebruik van Planning Poker kaarten (ook wel Scrum kaarten genoemd) is erop gericht om op een eenvoudige, doelgerichte wijze tot een planning te komen. Deze methode van urenschatten is erg populair binnen op agile gebaseerde ontwikkelmethodieken zoals Scrum.

Het meest gebruikte spel bevat de waarden 0, 1/2, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 20, 40 en 100 dagen. De tussenliggende waarden zijn met opzet weggelaten om geen vals gevoel van nauwkeurigheid aan de inschattingen mee te geven. Verder is er een kaart met een vraagteken erop. Deze geeft aan dat je echt geen idee hebt en meer uitleg wilt. En ook niet onbelangrijk, er is een kaart met een koffiebeker. Wanneer je die inzet, vind je het hoog tijd voor een kleine pauze.

Naast hopelijk betere planningen zorgt deze aanpak ook voor meer betrokkenheid van de teamleden bij de resultaten van het project. Bij Roem Speelkaarten kunt u uiteraard planning kaarten bestellen met eigen unieke (logo) opdruk.

voorbeeld planning pokerkaarten VX company
voorbeeld scrum planning pokerkaarten

Bedrukking van planning poker kaartspellen

Formaat speelkaarten:

Planning pokerkaarten dienen handzaam te zijn tijdens het spel en worden daarom meestal gedrukt op formaat 58 x 88 mm. (standaard speelkaart formaat) of op formaat 63 x 88 mm. (Pokerkaart formaat)
Afwijkingen zijn uiteraard mogelijk maar werken vaak kostenverhogend.

Ontwerpen:

Planning pokerkaarten worden in de regel door de klant zelf ontworpen.
Uiteraard dient men daarbij wel enigszins rekening te houden met de gangbare regels die voor het slagen van een dergelijk spel het uitgangspunt dienen te zijn. Gezien onze ervaring helpen wij u graag verder bij het opzetten van planning poker kaartspel.

Specificaties van planning poker kaarten

Omvang deck speelkaarten:

In de regel bestaat een planning spel uit 55 speelkaarten onderverdeeld in 4 sets van 13 spelkaarten + 3 instructiekaarten. Uiteraard zijn meer of minder kaarten per spel geen probleem mocht u hier in uw spel behoefte aan hebben.

Materiaal

Aanbevolen gramgewichten: 305 of 320 grs. origineel speelkaarten karton.

Bedrukking en afwerking:

De bedrukking en verpakkingsmogelijkheden zijn gelijk aan die van ieder ander kaartspel. Meestal wordt een dergelijk spel verpakt in een transparant plastic doosje of in een eenvoudig bedrukt kartonnen vouwdoosje.

Share Project :

More Work